ΟΔΗΓΙΕΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ portal.enosi-kentroon.gr;
Αποτελεί τον επίσημο τόπο καταχώρησης και συνάντησης των μελών της Ένωσης Κεντρώων. Κάθε μέλος, για να αποτελέσει ζωτικό κομμάτι του κόμματος, πρέπει να καταχωρηθεί στην τρέχουσα διαδικτυακή εφαρμογή. Μέσα από αυτή το κάθε μέλος διατυπώνει τις απόψεις και τις προτάσεις του στον πολιτικό τομέα ενδιαφέροντός του. Όλο το περιεχόμενο τίθεται υπόψη του προέδρου και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η διαδικτυακή αυτή εφαρμογή είναι ο πιο δόκιμος τρόπος πολιτικής συμμετοχής στη συγκρότηση και διαμόρφωση της ιδεολογικής ταυτότητας της Ένωσης Κεντρώων για τα μέλη της σε όλη την Ελλάδα. 

Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης των μελών βάσει πολλαπλών κριτηρίων: γεωγραφική περιοχή, τομέας ενασχόλησης, ονοματεπώνυμο κ.α. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας μεταξύ των μελών, ψηφοφορίας επί ζητημάτων επικαιρότητας καθώς και δημόσιας διαβούλευσης για τη συγκρότηση αναλυτικού προγράμματος.

Ακολουθούν οι γενικές οδηγίες πλοήγησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ
Για την είσοδό σας στην εφαρμογή, είναι απαραίτητη η εγγραφή σας. Η εγγραφή σας στο σύστημα είναι δωρεάν και αποτελεί την ελάχιστη δυνατή διασφάλιση για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της περιοχής των μελών μας. Τα στοιχεία σας δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλον λόγο πέραν της χρήσης της Ένωσης Κεντρώων για τη λειτουργία του πολιτικού μας σχηματισμού. Η έγκριση της εγγραφής σας γίνεται από τους διαχειριστές της εφαρμογής και συνήθως εντός 24 ωρών. Όταν εγκριθείτε, θα λάβετε σχετικό μήνυμα. 

Με την πρώτη είσοδό σας στην πλατφόρμα, θα κληθείτε να συμπληρώσετε την περιοχή μέλους σας. Μπορείτε, εκτός από τα προσωπικά σας δεδομένα, να καταχωρήσετε ο,τιδήποτε επιθυμείτε στον προσωπικό σας χώρο: απόψεις, ιδέες, θέματα και δραστηριότητες που αφορούν την πολιτική σας παρουσία. Με αυτόν τον τρόπο, γνωστοποιείτε στον πρόεδρο, την κοινοβουλευτική ομάδα και σε όλα τα υπόλοιπα μέλη την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σας.

Τα στοιχεία που θα υποβάλλετε στη φόρμα εγγραφής χρησιμοποιούνται μόνο για τις λειτουργίες μέλους της Ένωσης Κεντρώων. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινοποιήσουμε τα δεδομένα σας σε τρίτους.

ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ
Καταρχάς τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας σας στην ενότητα "Ο λογαριασμός μου" πρέπει να είναι έγκυρα και πλήρη. Έπειτα επισκεφθείτε την ενότητα "Το προφίλ μου" όπου θα πρέπει να ανεβάσετε τη φωτογραφία σας αλλά και το  "εισαγωγικό σημείωμα" το οποίο εμφανίζεται δίπλα από τη φωτογραφία σας στη σελίδα μέλους. Εκεί προσπαθήστε να είστε περιεκτικοί μέσα σε λίγες αράδες περιγράφοντας τον εαυτό σας και τις ιδέες σας. Μετά επισκεφθείτε την ενότητα "Περιεχόμενο" ώστε να διαμορφώσετε την προσωπική σας σελίδα με τις κατηγορίες και τα άρθρα που επιθυμείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Στην ομώνυμη περιοχή θα αναρτώνται συχνά τα μηνύματα του προέδρου προς τα μέλη. Σας καλούμε να επισκέπτεστε συχνά την περιοχή αυτή και θα ειδοποιήστε και με e-mail όταν προκύπτει νέα ανακοίνωση. Πρόκειται για τον πιο έγκυρο δίαυλο επικοινωνίας του προέδρου με τη βάση του κόμματος.

EVENTS
Εδώ θα σας ανακοινώνονται σημαντικά γεγονότα που θα σας αφορούν. Κατ'επιλογήν και ανάλογα με την κρισιμότητα του γεγονότος, θα ενημερώνεστε και με e-mail. 

ΒΟΥΛΗ
Εδώ θα βρίσκετε όλες τις νέες εξελίξεις που αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο. Αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική αφορμή για να γράψετε ένα άρθρο στον τομέα της διαβούλευσης.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Η Διαβούλευση θέσεων της Ένωσης Κεντρώων είναι προσβάσιμη μόνο στα Μέλη του κόμματος. Κάθε μέλος μπορεί να δημοσιεύσει την πρόταση ή το άρθρο του και να σχολιάσει άλλες καταχωρήσεις. Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος (άνευ εγκρίσεως) για τα μέλη. Η προσθήκη νέων άρθρων από τα μέλη είναι δυνατή. Η δημοσίευσή τους γίνεται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών, οι οποίοι μεριμνούν για έναν βασικό ποιοτικό έλεγχο (πχ ορθογραφία, συντακτικό). Σας προτρέπουμε να συμμετέχετε ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το Πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων.

Για να προσθέσετε περιεχόμενο στη Διαβούλευση, απλώς επισκεφθείτε τον ομώνυμο τομέα μέσα από τη σελίδα διαχείρισης στο προφίλ σας (πάνω οριζόντιο μενού). Πατώντας "ΠΡΟΣΘΗΚΗ" μπορείτε να εισάγετε το περιεχόμενο στην θεματική κατηγορία που επιθυμείτε.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Όταν θα εισέλθετε στο σύστημα, μπορείτε στην περιοχή "ΜΕΛΗ ONLINE" να βλέπετε ποιοί άλλοι βρίσκονται Online ώστε να συνομιλήσετε μαζί τους ζωντανά, κλικάροντας στο εμφανές εικονίδιο ζωντανής συνομιλίας.